Представяме ви поредната статия от рубриката ни Тайната градина, която поддържаме

...
Представяме ви поредната статия от рубриката ни Тайната градина, която поддържаме
Коментари Харесай

Ах, тази Коледна звезда!

Представяме ви следващата публикация от рубриката ни " Тайната градина ", която поддържаме дружно с Боряна Михайлова от . Тя ни учи на градинарство и цветарство, само че най-много на обич към цветята и градината. Днес си приказваме за обичаното ни лято. Да, можем да го поканим още в този момент, вижте по какъв начин.

Всяка година по това време, все ще се откри някой оптимист, който да ни подари ОТНОВО Коледна звезда…и въобще да се смути от обстоятелството, че до момента нито една от предишните Коледни звезди не е успявала да оцелее. И защото няма по какъв начин да спънем коледния порив на мами, баби, лели и други доброжелатели да увенчаят трапезата ни с най-малко една Коледна звезда, която по-късно да опетни положителното ни градинарско име, по-добре да се научим да отглеждаме тези Коледни звезди…живи! 

Ето и цялата философия, в резюме и по месеци:


Ноември: Щом ви подарят Коледна звезда, общително благодарете и я извадете от целофанената опаковка. Поставете я на южен или югоизточен прозорец като внимавате листата й да не се допират до близките предмети. Не поставяйте Коледната звезда покрай парното.Декември: Коледната звезда се усеща най-добре на 21-24 градуса температура, колкото всекидневно поддържаме в пространствата, в които живеем през зимата, тъй че това не го мислете. Поливайте я с по-топла вода (около 25-35 градуса) и по този начин, че почвата да е влажна, само че не подгизнала. Два пъти в месеца можете да я подсилвате с.

Януари: След разцвет (след като окапят алените листа), изрежете на 10 см от корените и поставете за 2 месеца в по-хладно помещение с редки поливки. Това е наложителната „ отмора “ на Коледната звезда, след което ще вършим вълшебства за пробуждане и нов разцвет.  smiley Март: Пресадете Коледната звезда в по-голяма саксия и в добре. Това ще я „ разсъни “ и тя ще стартира да уголемява корените си в новия си, по-голям дом. Започнете последователно да я поливате и подхранвате постоянно.

Април: В края на пролетта можете да изнесете Коледната звезда на балкона или на двора и да я гледате като външно растение до есента. Продължавайте да я поливате и подхранвате постоянно, а понякога я прочиствайте от изсъхналите листа.

Септември: Време е да приберете Коледната звезда на по-топло – на остъклен балкон или, в случай че есента е студена, в някоя стая.Октомври: През есента Коледната звезда стартира да се приготвя за нов разцвет. Най-важното през този интервал е така наречен „ светлинен режим “. Коледната звезда е растение на късия ден и, с цел да й осигурите верни условия за разцвет, от края на м. октомври, вечер местете саксията на безспорна мрачевина (в килера, някой долап или друго мрачно място) или я покривайте с компактен кашон. Сутрин я изнасяйте назад на дневна светлина. Редувайте този режим до Коледа, когато Коледната звезда ще ви зарадва с цветовете си. Продължавайте да я подхранвате, изключително в интервала на формиране на цветните пъпки и по време на разцвет. Подходящи са момента са. Това ще й помогне да разцъфти още по-богата и прелестна!
Желая ви уютни празници и държеливи Коледни звезди! ;-)
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР